Uvođenjem novih tehnologija uvedena je LED tehnologija, odnosno LED rasvjeta. LED rasvjeta je vrlo zahvalna i praktična u reklamnoj industriji zbog svojih mogućnosti apliciranja i ugradnje. LED rasvjeta je isključivo dekorativna rasvjeta i zbog toga se pokazala jako dobra u reklamnoj industriji.

Led rasvjetu selektiramo u nekoliko kombinacija:

  • led trake; koje koristimo za direktno ili indirektno osvjetljenje prostora, interijera, reklama, slova, natpisa
  • led module; koje koristimo za rasvijetu u slovima koji su posebno dizajnirani za reklamnu industriju i koriste se za osvijetljenje 3D slova i različitih oblika

Također, LED rasvjetom moguće su imitacije standardnih oblika rasvjete poput neon ili fluorescentne rasvjete

LED žarulje prvi su se puta pojavile na tržištu 1962. godine. Na početku su proizvodile samo crveno svjetlo, stoga je njihovo korištenje bilo ograničeno na indikatore i laboratorijsku opremu. Ali sada su dostupne u svim bojama, te se sve više ljudi odlučuje za ugradnju LED žarulja u svoje domove – a evo i nekoliko razloga zašto.

Što su LED žarulje i kako rade?

LED je skraćenica za light emitting diode (svjetleća diodu). LED rasvjetni proizvodi proizvode svjetlost otprilike 90% učinkovitije od žarulja sa žarnom niti.

Kako rade? Električna struja prolazi kroz mikročip, koji osvjetljava sitne izvore svjetlosti koje nazivamo LEDicama i rezultat je vidljiva svjetlost.

Korisni vijek LED rasvjetnih proizvoda definiran je različito od ostalih izvora svjetlosti, poput žarulje ili kompaktne fluorescentne rasvjete. LEDice obično ne "izgore". Umjesto toga, oni doživljavaju 'smanjenje lumena', pri čemu se svjetlost LED-a polako smanjuje tijekom vremena. Za razliku od žarulja sa žarnom niti, LED "životni vijek" uspostavlja se na temelju predviđanja kada će se svjetlosni izlaz smanjiti za 30 posto.

Svaka LED žarulja općenito ima 2 do 4 puta dulji životni vijek od fluorescentnih žarulja, a 25 do 35 puta dulji od običnih žarulja s žarnom niti. LED žarulja trajat će između 25 i 35 tisuća sati!

Potrošnja električne energije?

S obzirom na to da se fluorescentne i obične žarulje zagrijavaju, te na taj način gube energije, LED žarulje mnogo su efikasnije te se s njima manje energije baca. Zamjenom svih žarulja u domu LED žaruljama možete smanjiti račune za struju te održati dom hladnijim tijekom ljetnih mjeseci.